Nagenieten van een uitje TextielMuseum

lk ben al een tijdje niet meer geweest in het TextielMuseum en in de afgelopen periode zoveel bezig met textiel! Daar moest verandering in komen. Je kent het wel afspraken maken met je vriendinnen, ver van tevoren en op de dag bekijken wat je gaat doen. Het zou een behoorlijk regenachtige dag worden dus perfect voor een museum bezoek.

Wat bijzonder is het TextielMuseum, je ziet het proces en de geschiedenis van het maken van textiel. Daar komt heel wat bij kijken! Dat draadje wat we kennen of de heerlijk zachte deken is er niet zomaar daar gaan behoorlijk wat stappen aan vooraf. Allemaal verschillende machines.

Het leuke van het TextielMuseum is het Lab. Daar zie je de technologische ontwikkeling. Schitterende kleden en stoffen worden daar gemaakt. Designers kunnen gebruik maken van het lab en hun ontwerpen daar verder uitwerken tot schitterende producten. Ik moet zeggen, dit smaakt naar meer. Dus wie weet in de toekomst?

Na deze inspirerende dag zijn we bij mij thuis aan de slag gegaan met mijn textiel. Samen kunst maken, het leuke vond ik dat mijn vriendin het zo anders aanpakte. Zij ging de stof soort van ‘verfrommelen’. Dit gaf een bijzonder resultaat!20160130_204527 - kopie20160130_205455 - kopie20160131_110333 - kopie20160131_114504 - kopie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: