Schoolproject Duurzaamheid

Vandaag met de tweede groep van de Beatrixsschool in Pijnacker aan de slag gegaan. Ik organiseer samen met fotograaf Victor van Leeuwen (groep 7), dans Belinda van Trier (groep 6) en muziek Suzan Vermeer (groep 7) een multidisciplinair project met als thema duurzaamheid. Uiteraard werken we naar een voorstelling waarin alles samenkomt. Zeer spannend. Ik ga met de kinderen het decor maken.

Een duistere wereld….een olieboorplatform/energiecentrale, zo niet duurzaam! Het gaat in vlammen op, allemaal dode vissen. Donkere, vieze luchten maar gelukkig komt er wind van de windmolens om de lucht te klaren. De zon gaat schijnen, huis is voorzien van zonnepanelen en het huis staat in een schitterend, kleurrijk landschap. Schitterende planten, moestuin en een mooi meertje.

Dat wordt plastic verzamelen en dingen maken, shoppen bij Scrap voor grote kartonnen voor het 3D boorplatform. Vilten met de kinderen en met behulp van mijn Changeable Art alles compleet maken.

Brainstorms van kinderen:
Olieboorplatform Duurzame wereld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: