Lentefestival

Samen vilten tijdens het Lentefestival bij de Buytenhof in Rhoon!

In de lente worden de schapen geschoren. Deze vachten zijn het begin van wol, draden, een gebreide trui, vilten jas of gevilt kunstwerk.

Tijdens het lentefestival 27 mei kunnen jullie kennismaken met vachten, kaarden van wol, spinnen en vilten, ofwel van schaap naar kunstwerk. Gerine Dubbeldam en Caroline Grootenboer nemen jullie van 11.00 tot 16.00 uur mee in deze ontdekkingstocht.

Komen jullie samenwerken met de kunstenaar? Een gedeelte van wat jullie maken zal toegepast worden in het kunstwerk voor de expositie BuitenGewoonVilt. Een buitengewone vilt expositie met 27 kunstenaars in De Tuinen van Appeltern van 11 juni t/m augustus. Iedereen kan meedoen jong en oud. Het andere gedeelte wordt jouw kunstwerk.

Dit jaar heeft het Lentefestival als thema “Thee pluk je in de natuur”. Verse thee is helemaal hip en gezonder dan koffie. Veel horecabedrijven, zoals natuurlijk ook onze Theeschenkerij ‘De Smaak van Buyten’, hebben een theekaart en soms zelfs een Theesommelier. We hebben kookboekenschrijfster Caroline Zeevat gevraagd om theeworkshops te geven tijdens Lentefestival. Caroline is een deskundige op het gebied van onkruid en wilde planten en weet precies van welke kruiden en wilde planten u verse thee kan maken. Ze schreef onder andere ‘Het Onkruidboek’ en het moestuin kookboek ‘Wilde venkel en rabarber’.

“De belangstelling voor verse thee past natuurlijk in de huidige gezondheidstrend. We zijn veel bewuster van wat nu eigenlijk wel en niet gezond is voor ons lichaam. Van de thee uit de supermarkt moet je je ook afvragen wat er inzit. De blaadjes zijn zwaar bespoten en dit gif krijg je dagelijks binnen.”

“Door in je eigen tuin, balkon of vensterbank een aantal kruiden te kweken, kun je iedere dag verse kruidenthee maken,” vervolgt Caroline haar verhaal. “Wel moet je biologische kruidenplanten kopen en gezonde onbespoten grond gebruiken. Ook van sommige onkruiden zoals rode klaver, maar ook van rozenblaadjes, lavendel en bijvoorbeeld bosaardbeien kun je heerlijke thee maken. Was de blaadjes en andere ingrediënten wel goed schoon en pluk op veilige plekken zoals De Buytenhof.”

Om 13.30 tot 14.00 uur, van 14.30 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.00 uur geeft Caroline haar theeworkshop op het erf. U kunt zich alvast aanmelden via eail joolvanderent@debuytenhof.nl of u kunt zich ter plekke aanmelden. De kosten zijn €7,50 per persoon.

Komen jullie ook?
Zorgboerderij De Buytenhof
Rijsdijk 98 Rhoon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: