* Changeable Art

Maakproces Changeable Art

Ik neem je mee in het proces van afspraak met de klant tot kunstwerk. Hoe ziet de ruimte eruit? Welke kleuren zijn al aanwezig? Wat wil de klant? De plek is bekend, het kunstwerk met de zwarte lijst wordt vervangen door Changeable Art. Terwijl ik verschillende doeken presenteer wordt het format bepaald. In dit geval 1 meter breed en 1.83 meter hoog een herhalende vorm in de ruimte, zoals het raam en het al aanwezige kunstwerk.

Dan komt het leukste gedeelte kleuren kiezen. Welke kleuren spreken het meeste aan? Vanuit dit kleurbeeld kijken in de ruimte welke andere kleuren een toevoeging zijn.

Kleur kan op verschillende manieren toegepast worden. De basiskleuren zijn de kleuren die de klant het meeste aanspreken. De overig kleuren worden als accenten toegevoegd in bijvoorbeeld geweven onderdelen of een klein stukje in een vilten onderdeel.

Dan begint het maakproces met heel veel spinnen van garens voor de geweven onderdelen. Deze zorgen voor relief en structuur in het kunstwerk. Veel verschillende kleuren worden samen met elkaar gesponnen.

Voor het te maken kunstwerk worden drie weefwerken gemaakt. Dus de garens worden opgespannen en het weven kan beginnen. Er zijn weefwerken die glad, plat zijn maar ook weefwerken waar ik relief in toepas door middel van knopen of toevoegen van gepunchte vilten onderdelen. Lang, smal en een groter weefwerk.

Ondertussen worden de wollen vezels uitgelegd en verschillende kleurcombinaties worden uitgeprobeerd. Door middel van heet water en zeep worden de onderdelen gevilt en gevormd in organische vormen.

Wanneer van alle maakprocessen onderdelen gemaakt zijn begint het puzzelen en compositie maken. Welke kleuren en onderdelen heb ik nog nodig?

Als laatste in het proces maak ik een boekje waarin verschillende compositiemogelijkheden verbeeld staan. De klant wordt meegenomen in de beleving van Changeable Art.

Het proces is nog gaande en het is spannend hoe het kunstwerk wordt. Er zijn veel kleuren uitgekozen voor dit kunstwerk. Er ontstaat de mogelijkheid om drie kunstwerken te maken, een basis kunstwerk, een winters en donker kunstwerk of lente en fris kunstwerk. Later zal zichtbaar worden hoe ik dit toepas met Changeable Art.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s