* Changeable Art

Maakproces Changeable Art

Proces van afspraak met de klant, waar komt het kunstwerk, welk formaat en kleuren tot het kunstwerk. De plek is bekend, het kunstwerk met de zwarte lijst wordt vervangen door Changeable Art. Terwijl ik verschillende doeken presenteer wordt het formaat bepaald. In dit geval 1 meter breed en 1.83 meter hoog een herhalende vorm in de ruimte, zoals het raam en het al aanwezige kunstwerk.

Dan komt het leukste gedeelte kleuren kiezen. Welke kleuren spreken het meeste aan? Vanuit dit kleurbeeld kijken in de ruimte welke andere kleuren een toevoeging zijn.

Kleur kan op verschillende manieren toegepast worden. De basiskleuren zijn de kleuren die de klant het meeste aanspreken. De overig kleuren worden als accenten toegevoegd in bijvoorbeeld geweven onderdelen of een klein stukje in een vilten onderdeel.

Dan begint het maakproces met heel veel spinnen van garens voor de geweven onderdelen. Deze zorgen voor relief en structuur in het kunstwerk. Veel verschillende kleuren worden samen met elkaar gesponnen.

Voor het te maken kunstwerk worden drie weefwerken gemaakt. Dus de garens worden opgespannen en het weven kan beginnen. Er zijn weefwerken die glad, plat zijn maar ook weefwerken waar ik relief in toepas door middel van knopen of toevoegen van gepunchte vilten onderdelen. Lang, smal en een groter weefwerk.

Ondertussen worden de wollen vezels uitgelegd en verschillende kleurcombinaties worden uitgeprobeerd. Door middel van heet water en zeep worden de onderdelen gevilt en gevormd in organische vormen.

Wanneer van alle maakprocessen onderdelen gemaakt zijn begint het puzzelen en compositie maken. Welke kleuren en onderdelen heb ik nog nodig?

Changeable Art is een beleving, de onderdelen worden geprikt op het canvas. De spelden lever ik in een door mijzelf gemaakt keramieken potje.

Als finishing touch het label en het kunstwerk wordt geplaatst bij de klant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s