* Community Art, * Textielproject De Rode Draad

Het verhaal achter de rode mouw

Uit een eerder project heb ik mensen gevraagd een stukje textiel te maken met als thema de kleur rood. Iemand kwam naar mijn atelier met een rode mouw en ging er in mijn atelier aan werken. Zij vertelde het verhaal achter de mouw en dat vond ik zo bijzonder, zo inspirerend.

Marjoleine kwam met ons samenwerken aan het ‘haak aan’ project de rode draad. Zij vertelde een bijzonder verhaal over haar rode stukje. Zij heeft een mouw van een rode trui die voor haar een emotionele waarde heeft. Haar vader is met een auto ongeluk overleden. Breien van een trui met een prachtige rode mohair gaf haar troost. Een trui die heerlijk omarmt en verwarmt. Breiwerk ging overal mee naartoe. Zij had nachtdienst gehad en haar brei werk opgeborgen in de kofferbak. Na haar werk vond zij haar auto niet meer terug en bleek het gebruikt te zijn voor een kraak. In gesprek met de politie is het eerste wat Marjoleine vraagt: ‘Ligt mijn breiwerk er nog in?’

Ze heeft lang van haar trui genoten maar helaas te heet gewassen. Maar weggooien is geen optie en nu is het tijd om het patroon te doorbreken. Met haak en borduurnaalden maakt ze er weer een nieuw stuk van. Oude patronen in een nieuw truitje.

Na een halve dag hieraan gewerkt te hebben lag het in mijn atelier. Ik was benieuwd wat ik hier aan kon toevoegen? De hoekjes die zij geknipt heeft heb ik omgevouwen en vast gefestonneerd en zo zag ik stervormen ontstaan. Nog extra driehoekjes borduren en de sterren zijn klaar. Een prachtige toevoeging aan haar bijzondere verhaal. Deze mouw geef ik mee aan iemand anders en ben benieuwd wat hij of zij gaat toevoegen…

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Het verhaal achter de rode mouw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s