* Community Art, * Textielproject De Rode Draad

Textielproject De Rode Draad gaat Facebook LIVE wo 14.00 uur

We gaan online op Facebook Live totdat het weer mogelijk is bij CulturA en Zo! Vervelen hoeft niet.

Een textiel samenwerkingsproject bij CulturA en Zo, iedereen mag aanschuiven in mijn Pop-Up atelier. Maar helaas nu het Corona virus om zich heen grijpt en er maatregelingen zijn getroffen is het niet mogelijk fysiek bij elkaar te komen.

En toch kunnen we samen aan de slag. Ik ga live en neem jullie mee in mijn proces. Afgelopen woensdag heb ik het stukje van Holland&Barrett in stukjes knippen en weer verbonden met elkaar met steekjes, Franse knoopjes, haken en wat ik maar bedenk. Ik heb een virus gemaakt! Nu gaan we aan de slag met het Engels theekopje.
Doe je mee?

Ik werk ook aan allerlei andere dingen en ik zal patronen bijvoegen misschien vindt je het leuk om ook hiermee aan de slag te gaan?

 • Engelse theekopjes of mokken – patroon
 • Vissen
 • Shoppende mensen
 • Of schrijf of teken een verhaal dan borduur ik het in het kunstwerk.
  Wat beleef jij voor avonturen in het winkelcentrum De Parade?
  Shoeby en Van Haren hebben allerlei kleding en trends, wat is de toekomst? Of botsen mensen tegen elkaar en ligt de hele inhoud verspreid?  
  DaybyDee Een dag bij de interieurwinkel met haar leuke spulletjes. Ben jij die shopper of…
  Holland&Barrett / De Tuinen met de natuurlijke materialen
  En zijn er de winkels Albert Heijn, VIS. Nootdorp en Bravo waarbij je fantasie los kan. 

Wanneer CulturA en Zo weer open is ben ik aanwezig op de woensdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. Je kan dan je stuk(ken) daar inleveren. Uiteraard kan je je creaties of je verhaal, tekening al via Facebook met me delen. Ik zie ze graag! Of je kan het sturen naar:
Caroline Grootenboer
Stavenissestraat 298
3086 RM Rotterdam

Lees meer over de verhalen die ik tijdens het project meemaak en waarover we kunnen borduren. Leef je uit en zorg dat jouw creatie ook te zien is in het kunstwerk. Een Nootdorps kunstwerk, hoe leuk is dat?

De Rode Draad is een textiel project gestart op 19 februari en het loopt tot eind mei. In samenwerking met ondernemers van het winkelcentrum De Parade in Nootdorp o.a.:

Holland & Barrett, Bravo, VIS Nootdorp, Van Haren, Daybydee, Shoeby, Albert Heijn

Ik werk met verhalen van onder andere de ondernemers van hun heb ik allerlei stukken textiel ontvangen die ik met elkaar combineer. Met verschillende handwerktechnieken borduur ik verhalen die ik hoor van ondernemers en werknemers, van bezoekers van De Parade, vanuit ontmoetingen in winkels en reacties op mijn berichten op sociale media. Of het verhaal van jou? of van Nootdorp?

De Rode Draad is een groeiproject van stukken textiel die worden samengebracht tot een kunstwerk. In het winkelcentrum zoeken we een mooie plek waar jullie het kunnen bewonderen. Hoe leuk is dat om ook jouw stukje terug te zien?

Dit project is ontstaan vanuit een eerder project en de Economische Conferentie en de workshop ‘bruisende centra’ georganiseerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp met als thema ‘Levendige winkelcentra maken we samen!’ Met de vragen; Wat hebben onze winkelcentra de bewoner te bieden? Qua aanbod, qua activiteiten? Nou…

Een fantastisch textiel project De Rode Draad met bijzondere verhalen, ontmoetingen en samenwerkingen!

Lees hier het inspirerende verhaal over het ontstaan van dit textiel project.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s