* Community Art, * Textielproject De Rode Draad

De Parade Rode Draad Challenge 2

In een tijd van sociale afstand is het fijn deel te nemen aan creatieve activiteiten en samen te werken aan een groter geheel. Caroline Grootenboer  maakt voor het winkelcentrum een textiel kunstwerk waarbij zij gebruik maakt van textiel van een aantal ondernemers. Voorheen werkte zij samen met mensen in haar pop-up atelier in CulturA in Nootdorp.

Van deze sociale afstands tijd maken we iets positiefs en gaan we samen creëren. En je gemaakte creaties voegen we toe aan het groepskunstwerk zodat er een kunstwerk ontstaat gemaakt door jullie! Doe je mee?

De komende periode zal elke maandag Caroline Grootenboer speciaal voor jou een uitbarsting van inspiratie leveren in de vorm van een korte videoworkshop en een textiel uitdaging die je de komende dagen thuis kunt doen.

Thuis hier aan werken betekent niet dat je alleen bent. Je kan elke dag inchecken en chatten met je mede-creativelingen in de speciale Community De Parade Rode Draad Challenge Facebook-groep.

Niet op Facebook? Geen zorgen. We plaatsen de challenge ook elke week op mijn website en op de site van Parade Nootdorp. Ook is er per challenge een handboek te downloaden.

Het groeiende project is te zien en waar inleveren?

Het groeiende kunstproject is te zien in de etalage van Albert Heijn in het winkelcentrum De Parade Nootdorp. De stukken die je ziet zijn van mijn hand en van inwoners van Nootdorp. Het is heel divers en een kleurrijk geheel.

Jullie gemaakte creaties kunnen jullie inleveren in het winkelcentrum bij DaybyDee. Of in de brievenbus bij D. Grootenboer, Troelstralaan 16 in Pijnacker. Graag verpakt in plastic voor het geval het virus op het textiel zit heeft het verpakt niet de kans te verspreiden en tijd om dood te gaan. Voor alle zekerheid.
Caroline voegt jullie creaties toe aan de presentatie in de etalage van de Albert Heijn.

De Parade Rode Draad Challenge 2

Het is een fantastische feestdag, Koningsdag! Dit wordt altijd in Pijnacker-Nootdorp uitbundig gevierd. Dit jaar niet zoals normaal maar digitaal en binnen in het klein…Woningsdag! We laten ons voor Challenge 2 inspireren door de herinneringen aan deze feestdag.

Ik, Caroline Grootenboer kunstenaar van dit community art project samenwerkend met De Parade Nootdorp, ben opgegroeid in Pijnacker. Heel vroeger organiseerde mijn vader, gymleraar van de Fatima MAVO, allerlei spelletjes op het Raadhuisplein. Maar dat is heel vroeger. Ook mijn opa en oma kwamen naar ons toe om met elkaar deze dag te vieren. Gezellig met elkaar eten en dan via het dorp, het Raadhuisplein vol met activiteiten, door naar de vijver waar om twee uur het grote spektakel begon. Enorme pannenkoek of pizza bakken, parachutisten die landen op het podium in de vijver. Dansoptredens en nog veel meer. Was altijd enorm druk zittend in het gras. De kermis, de tent optredens maar traditie is poffertjes eten tussen de middag en dan op pad…

Aangezien het een historisch moment is wil ik dit in het groepskunstwerk verwerken. Daarom borduur ik een bord met poffertjes.

Challenge 2 is: Borduur, teken of schilder jouw herinnering aan Koninginnedag of Koningsdag. Aangezien ik met borduren veel de festonsteek toepas, ook in mijn bord met poffertjes, heb ik deze uitgelegd in de video en handleiding. Onderstaand kan je deze downloaden.

Welke herinnering of traditie heb jij met
Koninginnedag / Koningsdag?

En maak het compleet door ook de kleur oranje of rood-wit-blauw toe te passen in je creatie.

Ik wens jullie veel plezier met deze challenge!

 

TODO

Film De Parade Rode Draad Challenge 2

Download de handleiding van Challenge 2

Wordt lid en deel je creaties in de Facebook-groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s