* Community Art, * Textielproject De Rode Draad

De Parade Rode Draad Challenge 4-5-6

Technieken leren, experimenteren en of samen werken aan een project? Doe creatief mee met de Parade Rode Draad Challenge.

In challenge 4 passen we de borduurtechniek kettingsteek en knoopsteek toe en hebben we het over het thema ontmoeting. Juni gaan weer nieuwe maatregelen van start en mag horeca weer open. Zo ook BRAVO en de lege tafels mogen weer worden gedekt.

Bijvoorbeeld met prachtige Engelse theekopjes, glazen, flessen, bordjes met heerlijks zoals taart. Of lekkere hapjes van VIS. Nootdorp? Laat je inspireren door de video en handleiding en maak jouw creatie voor op tafel. Je kan hiervoor allerlei technieken toepassen die voorbij zijn gekomen in de challenges. Wil of kan je niet borduren dan mag een schildering, tekening of foto ook. Gebruik ik dat als inspiratie om verder te borduren.

Pak de draad en naald op en ga heerlijk aan de slag. Bekijk de video en handleiding voor meer informatie.
In de Facebookgroep Parade Rode Draad Challenge kan je je creaties delen en of toevoegen aan het groepskunstwerk.

TODO

Film De Parade Rode Draad Challenge 4

Download de handleiding van Challenge 4

Download Engel theekopje

Wordt lid en deel je creaties in de Facebook-groep

Inleveren gemaakte creaties voor het community art project kan bij DaybyDee in het winkelcentrum De Parade Nootdorp of de brievenbus D. Grootenboer Troelstralaan 16 in Pijnacker. In verband met het virus graag verpakt.

De Parade Rode Draad Challenge 5

Lies Middendorp doet zowat vanaf het begin van dit textielproject enthousiast mee. Ik heb haar gevraagd welk thema zij interessant zou vinden en dat is muziek omdat het zeker ook in deze periode zorgt voor verbinding. Dat is ook wat ik voor dit textielproject wil bereiken verbinding met mensen. Een kunstwerk samen met elkaar maken.

Thema voor deze challenge is muziek!

We kunnen ons op vele manieren laten inspireren door muziek onder andere:

  • Door de gehele of specifieke tekst in een liedje.
  • Welk gevoel of gebeurtenis verbonden is aan je bijzondere muziekstuk.
  • De klanken en ritmes die je hoort in de muziek en je daardoor laten leiden en beeldend uit te werken.

Wassily Kandinsky, groot kunstenaar, heeft zich laten inspireren door de muziek van Arnold Schönberg en vele impressie of compositie kunstwerken gemaakt.

 

 

Muziek staat centraal in challenge 5. Het kan in het klein op zichzelf uitgevoerd worden maar ook groot en verbindend. Lijnen en kleurvlakken die uit deze challenge voortkomen kunnen gebruikt worden om de tot nu toe gemaakte losse onderdelen met elkaar te verbinden. Samenhang door middel van een rode draad.

TODO

Film De Parade Rode Draad Challenge 5

Download de handleiding van Challenge 5

Wordt lid en deel je creaties in de Facebook-groep

Inleveren gemaakte creaties voor het community art project kan bij DaybyDee in het winkelcentrum De Parade Nootdorp of de brievenbus D. Grootenboer Troelstralaan 16 in Pijnacker. In verband met het virus graag verpakt.

De Parade Rode Draad Challenge 6

De maatregelen met corona veranderen en als het goed is kan ik weer terecht bij CulturA met mijn pop-up atelier. Dus dit is de laatste challenge en het thema is:

Bewustwording | Bewustzijn van de Toekomst.
Wat willen we meegeven met het kunstwerk?

Corona heeft ervoor gezorgd dat we nadenken over onszelf. In wat voor maatschappij leven we en willen we op die manier verder? In dit community project werk ik samen met winkels uit het winkelcentrum De Parade Nootdorp die ook een verbinding hebben met bewustzijn en toekomst.
Van Haren
Heeft stukken van textiele trendposter gegeven voor dit project. Trends die bedacht worden door trendwatchers en ontwerpers die aan de hand van ontwikkelingen in de maatschappij producten maken die in de toekomst verkocht worden. Nu zijn mensen al aan het nadenken voor de volgende lente en zomer 2021.
DaybyDee
Met haar interieur- en lifestyle producten je omgeving aanpassen gericht op wat voor jou belangrijk is. Bewust zijn van je omgeving, wat heb jij nodig om je prettig te voelen? Of bewust een cadeautje kopen voor jezelf en of vrienden.
Albert Heijn
Vergemakkelijkt je drukke leven door op een prettige en snelle manier boodschappen te kunnen doen. Voor ieder wat wils en duurzaam. Om goed voor jezelf te zorgen een grote keuze aan verse producten.
Holland&Barret
Staat voor kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier. Rust om eens even stil te staan en te genieten. Alle producten vinden hun basis in de natuur. Met hun Zero Waste kast dragen zij bij aan het verduurzamen van de wereld en kan jij bijdragen aan een schonere wereld zonder plastic.

In challenge 6 hoor ik graag waar jullie mensen van bewust willen maken in de toekomst. Dit kan met teksten, gedichten of beelden zoals met een infographic, beelden die door middel van tekst gekoppeld worden en alles bij elkaar een verhaal vertelt. De losse onderdelen kunnen over het kunstwerk verwerkt worden aangevuld met tekst. Zo gaan we verbindingen maken en bewustwording creëren.

TODO

Film De Parade Rode Draad Challenge 6

Download de handleiding van Challenge 6

Wordt lid en deel je creaties in de Facebook-groep

Inleveren gemaakte creaties voor het community art project kan bij DaybyDee in het winkelcentrum De Parade Nootdorp of de brievenbus D. Grootenboer Troelstralaan 16 in Pijnacker. In verband met het virus graag verpakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s