Gouwehandjes

Vijf kunstenaars uit de Gouwstraat stellen hun atelier open voor kinderen uit de wijk. Elke kunstenaar geeft zes lessen op haar eigen werkwijze, materialen, discipline en techniek. De lessenserie wordt in twee series aangeboden. In de eerste serie wordt er gewerkt aan de hand van een overkoepelend thema. Leren kijken en uiting geven aan eigen gedachten staan hierin centraal. Het wordt gepresenteerd aan ouders/verzorgers en vrienden. In de tweede serie staat het vormgeven van ideeën en samenwerken centraal. We werken gezamenlijk aan een groot kunstwerk dat gepresenteerd wordt met Charlois Speciaal, het kunstevent van Rotterdam-Zuid. Het is zichtbaar voor de bewoners van de wijk en bezoekers uit Rotterdam en omstreken.

Eerste lessenserie van 15 lessen
Maandag 30 september 2019 t/m 27 januari van 15.30 tot 17.00 uur
Presentatie is van 27 januari t/m 2 februari

Leren kijken en uiting geven aan eigen gedachtes staan centraal. Dit wordt aan de hand van een overkoepelend thema door vijf kunstenaars met de kinderen ontwikkeld. De kinderen komen op vijf verschillende locaties en ontdekken steeds samen met de kunstenaars zijn professie en belevingswereld, leren van haar de werkwijze, diverse materialen en technieken.

Dingen vormen met de handen door middel van klei, construeren en bouwen met was en hout, je eigen gedachten en beelden in een verhaal of gedicht, van afvalmateriaal nieuwe dingen laten ontstaan, al deze elementen samenvoegen in een stop-motion filmpje, presenteren aan ouders/verzorgers, vriendjes.

Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen?

Gouwstraat 56C
Gerine Dubbeldam
Door vulkaanuitbarstingen, smeltend ijs en opgravingen ontdekken we hoe het vroeger op aarde was. Welke wezens er leefden en hoe de mensen leefden: mammoeten, dinosaurussen, mensen in berevellen. Nu in onze tijd op aarde zijn er machines, computers, robots en mensen kunnen zich laten veranderen door plastisch chirurgie. Wat kunnen we in de toekomst nog meer aanpassen? Hoe zou dat op andere planeten zijn? Met de klei gaan we onze fantasie vormgeven.

Gouwstraat 5
Carla Scheepe-Belksma
Welke avonturen kan je op een andere planeet of gewoon in je eigen straat beleven? We vangen de avonturen in gedichten en zetten ze op papier met mooie letters en stempels. Je maakt een boekje met alle avonturen.

Gouwstraat 5
Marlies Schröder
Van schoenendoos naar huis van de toekomst. Wij maken van een schoenendoos en andere recycle materialen een huis zoals het op jullie planeet zou staan.

 

Gouwstraat
Ilse Kaufmann
Pluto – Saturnus – Mercurius – 
Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen: hoe zien de steden er dan uit? Hoe zien de huizen, de straten en de planten eruit? Hoe verplaatst men zich van plek naar plek? Dit gaan we zelf onderzoeken, ontwerpen en bouwen met karton, hout, verf, was en allerlei andere materialen.

Gouwstraat 56C
Caroline Grootenboer
Van crea tot film. 
We verzinnen een reclameverhaal over jullie planeet. Attributen  worden gemaakt van textiel en d.m.v. schilderen, knippen en plakken, wat bij de kinderen opkomt en nodig is. 
Het verhaal wordt in scènes uitgewerkt en verdeeld over groepjes kinderen. De attributen worden gemaakt en de scènes worden gefotografeerd waarvan een stopmotion filmpje gemaakt wordt.

DOCK, Clemensstraat 111
Presentatie van al de mooie creaties! Iedereen is welkom om te komen kijken.

Tweede lessenserie van 15 lessen
Maandag 3 februari t/m 25 mei van 15.30 tot 17.00 uur
Presentatie is van 30 t/m 7 juni Charlois Speciaal

Samenwerken, je ideeën vormgeven, toewerken naar een groot gezamenlijk kunstwerk. De kinderen krijgen drie lessen van elke kunstenaar. Met de betreffende discipline, zie hierboven beschreven, maken kinderen onderdelen voor het gezamenlijke kunstwerk. Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens Charlois Speciaal, de kunstroute van onder andere de wijk Charlois in Rotterdam-Zuid. Het kunstwerk wordt gepresenteerd aan bewoners van de wijk, bezoekers uit Rotterdam en omstreken.

Ja ik wil op de hoogte blijven

Mail naar carolinegrootenboer@gmail.com