Gouwehandjes

Gaat van start op 14 oktober!

Kinderen zijn welkom in de speeltuin in de Gouwstraat, bij slecht weer duiken we het atelier Gouwstraat 5 in.

Van 16.00-17.00 uur knutsel jij mee en gaan we de komende periode aan de slag met het thema PLANEET. Tot ongeveer de zomervakantie kan je ons elke maandag vinden in de speeltuin behalve in de vakanties. En op deze pagina kan je zien wat er zoal gedaan wordt.

Heb je vragen kan je mailen naar carolinegrootenboer@gmail.com of info@marliesschroder.com

Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen?

Maandag 14 oktober 2019
Kunstenaars Gerine en Carla
De reis naar jouw planeet. In de verte….door de ruimte….en dichterbij. Inzoomen op….pastelkrijt op papieren bordjes. Jullie planeten worden opgehangen in Atelier Gouwstraat 5 waar jullie met elkaar een eigen planeten wereld maken.

 

 

Vijf kunstenaars uit de Gouwstraat willen graag hun kennis delen met kinderen uit de wijk. Elke week op maandag zijn er twee kunstenaars in de speeltuin zij werken met hun eigen materialen, in hun discipline en techniek. We werken met een overkoepelend thema en de kinderen leren meer dan alleen knutselen. Zij leren kijken en uiting geven aan eigen gedachten. De gemaakte werken zijn te zien in de etalage van het atelier Gouwstraat 5 en wie weet organiseren we een echte expositie ergens in de wijk? Kan je als kunstenaar ook jouw werk laten zien aan je ouders/verzorgers en vrienden.

De kunstenaars waarmee je aan de slag gaat, werken in ateliers in de Gouwstraat of omgeving. Wij stellen ons voor:

Gerine Dubbeldam
Heeft haar atelier in het pand Gouwstraat 56C. Je ziet haar in het ‘klei’ atelier aan de Jaersveldstraat. Zij werkt als keramiste en geeft diverse workshops. Wanneer zij  haar gedachten laat gaan over planeten denkt zij aan vulkaanuitbarstingen, smeltend ijs. Met opgravingen ontdekken we hoe het vroeger op aarde was. Welke wezens er leefden en hoe de mensen leefden: mammoeten, dinosaurussen, mensen in berevellen. Nu in onze tijd op aarde zijn er machines, computers, robots en mensen kunnen zich laten veranderen door plastisch chirurgie. Wat kunnen we in de toekomst nog meer aanpassen? Hoe zou dat op andere planeten zijn?

Carla Scheepe-Belksma
Is misschien wel een bekend gezicht? Zij heeft een passie voor letters, woorden, verhalen enzovoorts. Welke avonturen kan je op een andere planeet of gewoon in je eigen straat beleven? Kan je avonturen vangen in gedichten en op papier zetten met mooie letters en stempels of boekjes maken met allemaal avonturen.

Marlies Schröder
Is decorontwerper en werkt mee met het bouwen van tentoonstellingen van het museum Boijmans van Beuningen. Zij heeft haar atelier aan Gouwstraat 5. Zij ziet in alles wat en werkt graag met allerlei materialen. Kan je van een schoenendoos en andere recycle materialen een huis bouwen van de toekomst?

Ilse Kaufmann
Zij zit verborgen in haar atelier achter het grote doek ‘Gouwe kinderen’. Hebben jullie dit gezien? Ilse werkt aan verschillende projecten met een heleboel kinderen op verschillende scholen of voor bijvoorbeeld het museum de Kunsthal. Als zij denkt aan planeten Pluto – Saturnus – Mercurius – 
Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen: hoe zien de steden er dan uit? Hoe zien de huizen, de straten en de planten eruit? Hoe verplaatst men zich van plek naar plek? Dit ga je zelf onderzoeken en misschien wel ontwerpen en bouwen met karton, hout, verf, was en allerlei andere materialen.

Caroline Grootenboer
Heeft net als Gerine haar atelier in Gouwstraat 56C maar dan beneden in de kelder. Hier vind je allemaal wol, stofjes en machines om mee te vilten, naaien enzovoorts. Draadje, draadjes en nog eens draadjes. Vroeger heeft zij gewerkt als pedagogisch medewerker bij verschillende BSO’s en nu werkt ze als kunstenaar en geeft workshops aan jong en oud.

 

Leuk als we jullie ontmoeten!