Gouwehandjes

Vanaf september op woensdag creatief bij kunstenaars op het atelier. Gouwehandjes biedt kinderen 18 lessen bij 5 verschillende kunstenaars in hun ateliers in de Gouwstraat. De kinderen doen fantastische ervaringen op en maken kennis met veel verschillende kunstvormen en technieken. Met als thema:

Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen?

Gouwstraat 56C
Gerine Dubbeldam
Door vulkaanuitbarstingen, smeltend ijs en opgravingen ontdekken we hoe het vroeger op aarde was. Welke wezens er leefden en hoe de mensen leefden: mammoeten, dinosaurussen, mensen in berevellen. Nu in onze tijd op aarde zijn er machines, computers, robots en mensen kunnen zich laten veranderen door plastisch chirurgie. Wat kunnen we in de toekomst nog meer aanpassen? Hoe zou dat op andere planeten zijn? Met de klei gaan we onze fantasie vormgeven.

Gouwstraat 5
Carla Scheepe-Belksma
Welke avonturen kan je op een andere planeet of gewoon in je eigen straat beleven? We vangen de avonturen in gedichten en zetten ze op papier met mooie letters en stempels. Je maakt een boekje met alle avonturen.

Gouwstraat 5
Marlies Schröder
Van schoenendoos naar huis van de toekomst. Wij maken van een schoenendoos en andere recycle materialen een huis zoals het op jullie planeet zou staan.

 

Gouwstraat
Ilse Kaufmann
Pluto – Saturnus – Mercurius – 
Stel je voor als je op een andere planeet zou wonen: hoe zien de steden er dan uit? Hoe zien de huizen, de straten en de planten eruit? Hoe verplaatst men zich van plek naar plek? Dit gaan we zelf onderzoeken, ontwerpen en bouwen met karton, hout, verf, was en allerlei andere materialen.

Gouwstraat 56C
Caroline Grootenboer
Van crea tot film. 
We verzinnen een reclameverhaal over jullie planeet. Attributen  worden gemaakt van textiel en d.m.v. schilderen, knippen en plakken, wat bij de kinderen opkomt en nodig is. 
Het verhaal wordt in scènes uitgewerkt en verdeeld over groepjes kinderen. De attributen worden gemaakt en de scènes worden gefotografeerd waarvan een stopmotion filmpje gemaakt wordt.

DOCK, Clemensstraat 111
Presentatie van al de mooie creaties! Iedereen is welkom om te komen kijken.