Klaprozenproject

Al jaren zing ik met enthousiasme bij het Oratoriumkoor Cantando Pijnacker. Wij voeren op 9 en 10 november het grootse concert ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uit. Een groot koor en orkest wordt verrijkt met dans Balletstudio Belinda en indringende beelden en klaprozen, hét symbool van de Eerste Wereldoorlog. Ik organiseer het klaprozenproject en maak beeldmateriaal voor deze uitvoering. Met elkaar maken we van deze uitvoering een belevenis.

‘The Armed Man’ van Karl Jenkins is geschreven naar aanleiding van de slachtoffers van de Kosovo oorlog, in dit muzikale stuk is er aandacht voor oorlogen uit aller tijden en de roep om vrede. Aangezien de Eerste Wereldoorlog eindigde op 11 november 1918, honderd jaar geleden leek het ons toepasselijk ‘The Armed Man’ uit te voeren en dit groots aan te pakken.

Samen met koorleden zijn we enthousiast aan het haken, vilten en kleien van een heleboel klaprozen. Huis van Rie in Nootdorp helpt ook mee met het maken van vilten klaprozen. Ook maken we enorme grote klaprozen ter versiering van de ruimte waar we het concert uitvoeren.

U kunt de klaprozen bewonderen en kopen tijdens De Verbeelding het kunstevent in Pijnacker op 29 september. Als u toch in Pijnacker bent, kom dan kijken naar mijn kunstwerken tijdens de kunstroute bij Hoveniersbedrijf Louis vd Meijden in Delfgauw.