Workshops

Algemene Informatie

Interesse in een workshop? Of wilt u uw eigen creaties maken of flexibel aan de slag kunnen eventueel onder begeleiding? Beide zijn mogelijk. Specifieke workshops met vaste bedragen of door middel van het gebruik maken van een flexibel systeem de strippenkaart.

Strippenkaart
8 dagdelen € 175 exclusief materiaal
16 dagdelen € 300 exclusief materiaal

Een dag is van 10.00 – 16.00 uur
Dagdelen zijn
ochtend van 10.00 – 12.30 uur
middag van 13.30 – 16.00 uur
avond van 19.30 – 22.00 uur

Cursussen die per keer te volgen of via een strippenkaart uit te voeren zijn:

Open atelier
Wil je eigen werk of allerlei techieken leren onder begeleiding? Dat kan door middel van een open atelier en met een strippenkaart.
Maak in overleg met Caroline Grootenboer afspraken op welke dagen je in het atelier aan de slag kunt.

Changeable Art
Een eigen Changeable Art maken dat kan in deze cursus? We beginnen met het maken van een kleuren palet. Daarna vilt je je achtergronddoek waarop je later je zelfgemaakte elementen op kunt prikken. De meeste elementen vilt je kunt ook zelfgemaakte weef-,  borduur- of haakwerkstukken die ook in de lessen gemaakt kunnen worden. Voor de vilten elementen gebruik je lontwol maar voor de andere technieken spin je de lontwol of gebruik je woldraden die je zelf kunt verven en verder kunt verwerken. Al met al een cursus waarbij veel technieken aan bod komen en het resultaat je eigen Changeable Art!
Met een strippenkaart maak je je eigen Changeable Art.

Bloem vilten
Strippenkaart 1 dagdeel exclusief materiaal
Losse les kost € 30 inclusief materiaal

Kussen
Je eigen ontwerp maken voor een kussen. Er zijn tal van mogelijkheden, alleen met wol of andere stoffen of kant erin verwerken voor verrassende resultaten en duurzaam resultaat.

Strippenkaart 3 dagdelen exclusief materiaal
Losse les van 1 dag kost € 90 inclusief materiaal

Fles of pot omvilten
Heb je ook allemaal glazen potjes? Wil je daar iets passends mee doen voor in je interieur? Met vilt kan je prachtige creaties maken, leuk met draadjes, viscose erin verwerkt of daarna erin borduren?

Strippenkaart 1 dagdeel exclusief materiaal
Losse les kost € 30 inclusief materiaal

 

Mogelijke workshops

Clutch vilten
Maak je clutch ofwel enveloppetasje in je favoriete kleuren. Je leert de technieken van het nat vilten waarbij je draden toevoegt en eventueel een stukje stof. De gevilte stof versier je extra door middel van de punchtechniek en werken de binnenkant af met een mooie stof.

€ 90 Inclusief lunch en materiaal
Hele dag of 2 dagdelen

Tas vilten
Je maakt je handtas waarbij je werkt met verschillende technieken. In de tas verwerk je zijde die je zelf beschilderd in de kleuren passend bij de door jou gekozen wol. De zijde verwerk je samen met draden en wol tot een lap stof waaruit je de patroondelen knipt. Deze delen worden met een passende stof gevoerd en hier worden vakjes met een rits in verwerkt. Met leer voegen we de hengsels toe en kan de tas in elkaar worden gezet. Je kunt kiezen uit een handtas en een tas waarin A4 formaat past.

€ 225 exclusief materiaalkosten, inclusief lunch
€ 30 tas met handvat
€ 10 extra voor een schouderband
3 hele dagen of 6 dagdelen

Bloem vilten
Een mooie accessoire, broche of een eyecatcher in je interieur? In ieder geval een mooi zelfgemaakt cadeau voor jezelf of iemand anders! Je maakt door middel van nat vilten een bloem gecombineerd met een mooi hart.

€ 30 inclusief materiaal
1 dagdeel

Kussen vilten
Op vele manieren kan je kussens maken zo ook met wol. Je kunt mooie kleurovergangen maken met de wol of een schitterend patroon realiseren. Of verwerk stoffen of kant erin voor verrassende resultaten.
Formaat kussens zijn 40×40, 50×50, 30×50

€ 90 inclusief lunch exclusief materiaal
1 dag

Fles omhulsel vilten
Glazen potjes, flessen omtoveren tot een prachtige accessoire een eyecatcher in je interieur. In ieder geval een mooi zelfgemaakt cadeau voor jezelf of iemand anders!

€ 30 inclusief materiaal
1 dagdeel