Kinderen

Caroline heeft met veel plezier in de buitenschoolse opvang gewerkt en diverse schoolprojecten georganiseerd. Zij werkt nog graag met kinderen en dit zijn projecten waar zij aan werkt of o.a. aan heeft gewerkt:

Ateliers in de Gouw

In de wijk Charlois is er behoefte aan cultureel, creatief aanbod voor kinderen. In de Gouwstraat en in de wijk Charlois zijn veel kunstenaars met eigen ateliers. Komend half jaar wordt een aanbod uitgewerkt waarbij scholen uit de wijk Charlois de gelegenheid krijgen bij kunstenaars op bezoek te gaan. Kinderen nemen een kijkje in hun ateliers en krijgen les van deze kunstenaars. Volgend jaar zal de pilot plaatsvinden.
Naast dit aanbod wil ik op woensdagmiddag kinderen die willen de gelegenheid geven zich verder te ontwikkelen op creatief gebied. Ik zal les geven samen met andere kunstenaars uit de Gouwstraat en omgeving. Van de naschoolse creativiteit ben ik de organisator.

Stichting Vitaal Pendrecht – Kinderfaculteit

Komend jaar 2018-2019

Kunst en creatief
Hoe doe je dat? Hoe kom je tot een kunstwerk?Dat doe je door creatief te zijn. Door na te denken over een thema zoals een woord of zin. Informatie zoeken en erover schrijven en tekenen. Met allemaal verschillende materialen aan de slag, onderzoeken en komen tot jouw kunstwerk. Doen de kinderen mee aan deze expositie?

Musical en decor
Er wordt ieder jaar met kinderen twee musicals georganiseerd. Het komende jaar voeg ik er decor aan toe. Samen met kinderen denken we na over wat er gebeurt in de musical en wat er nodig is om het toneel te verfraaien. Mooi achtergrond decor schilderen? Zijn er attributen nodig, wat, voor wie , hoe en van wat gaan we het maken? Kleding? Heerlijk creatief aan de slag en wie weet ook groots?

Afgelopen jaar 2017-2018

Kunst door de eeuwen heen
We hebben een reis gemaakt door de geschiedenis. Bekeken beeldmateriaal, ik vertelde over belangrijke ontwikkelingen uit die tijd en dit koppelde ik aan een opdracht. Elke opdracht werd uitgevoerd met ander materiaal.
Klassieke oudheid – De Grieken staan bekend om hun mythologische verhalen en deze werden door middel van kunst zichtbaar. In producten zoals vazen en grote beelden. De kinderen leerden stapsgewijs een vaas tekenen. Ik vertelde het mytologische verhaal Narcis en in het midden van de vaas hebben de kinderen het verhaal getekend wat ze is bijgebleven. De vazen hebben ook prachtige herhalende patronen zoals de meander. Om het papier een kader te geven hebben de kinderen patronen herhaald om de vaas uit te werken tot een kunsttekening.
Cultuur van de kerk – Religie kwam aan bod en de kinderen hebben dit verwerkt in een glas in lood raam dat zij uitgewerkt hebben met waterverf. Vlakverdeling en kleur was belangrijk om aan te werken. Een islamitische tegel uitgewerkt met papier.
Hofcultuur – de kasteelheren waren de opdrachtgevers voor kunstenaars. De kastelen waren voorzien van geweven behang, gobelins. De kinderen hebben leren weven.
De burgerij – De Gouden Eeuw en Rembrandt van Rijn. De kinderen hebben door middel van een speciale techniek met acrylverf hun eigen portret van Rembrand van Rijn geschilderd.

Textiel en keramiek
Bij deze lessenserie hebben de kinderen gewerkt met twee materialen. Ze hebben les gekregen hoe om te gaan met klei. Hoe maak je bijvoorbeeld een holle vorm? De uiteindelijke resultaten zijn afgewerkt met glazuur. Met de textiel lessen hebben de kinderen een enveloppe tasje ofwel clutch gemaakt van vilt. Hoe maak je van wol stof? Andere stof met de hand met kleine steekjes vastnaaien aan de binnenkant van het tasje. Drukknoopjes en hun eigen gemaakte knopen er op bevestigen en klaar is hun zelfgemaakte clutch.

Schoolproject

Kunstproject Duurzaamheid
Een schoolproject waarbij we vier disciplines (fotografie, beeld (ik), dans en muziek) gecombineerd hebben en gezamelijk uitgevoerd. Ik maakte het tot een geheel en presenteerde het.