Kinderen

Caroline heeft met veel plezier in de buitenschoolse opvang gewerkt en diverse schoolprojecten georganiseerd. Zij werkt nog graag met kinderen en dit zijn projecten waar zij aan werkt of o.a. aan heeft gewerkt:

Gouwehandjes

Samen met 5 kunstenaars uit de Gouwstraat bieden wij een divers creatief aanbod aan kinderen uit de wijk Charlois. De kinderen komen na school bij de kunstenaars in hun atelier een kijkje nemen en krijgen les van de kunstenaar. Dit project heb ik georganiseerd samen met Marlies Schröder.
Kijk hier voor het gehele programma.

Stichting Vitaal Pendrecht – Kinderfaculteit

Komend jaar 2018-2019

Knutselen – We gaan op reis schoolworkshop
We gaan op reis….maar waar naartoe? Naar een hele grote berg waar allemaal rare vogels zijn? Of duiken we in een groot meer? In een groepje verzinnen jullie een verhaal, regisseren en knutselen dit en met de kunstvorm Changeable Art van kunstenaar Caroline Grootenboer maken jullie een stopmotion filmpje.

Mode en Textiel – Textiellab schoolworkshop
Hoe gaat het er in de mode industrie aan toe? Waar komt je kleding vandaan? Van wat wordt textiel, stof gemaakt? In het Textiellab ontdek je hoe een vezel uiteindelijk een stof en een kledingstuk wordt. Draadjes maken, stof verven, kaarden, vilten, weven….textiel!

Kunst en creatief
Hoe doe je dat? Hoe kom je tot een kunstwerk? Dat doe je door creatief te zijn. Door na te denken over een thema zoals een woord of zin. Informatie zoeken en erover schrijven en tekenen. Met allemaal verschillende materialen aan de slag, onderzoeken en komen tot jouw kunstwerk. Doen de kinderen mee aan deze expositie?

Afgelopen jaar 2017-2018

Kunst door de eeuwen heen
We hebben een reis gemaakt door de geschiedenis. Bekeken beeldmateriaal, ik vertelde over belangrijke ontwikkelingen uit die tijd en dit koppelde ik aan een opdracht. Elke opdracht werd uitgevoerd met ander materiaal.
Klassieke oudheid – De Grieken staan bekend om hun mythologische verhalen en deze werden door middel van kunst zichtbaar. In producten zoals vazen en grote beelden. De kinderen leerden stapsgewijs een vaas tekenen. Ik vertelde het mytologische verhaal Narcis en in het midden van de vaas hebben de kinderen het verhaal getekend wat ze is bijgebleven. De vazen hebben ook prachtige herhalende patronen zoals de meander. Om het papier een kader te geven hebben de kinderen patronen herhaald om de vaas uit te werken tot een kunsttekening.
Cultuur van de kerk – Religie kwam aan bod en de kinderen hebben dit verwerkt in een glas in lood raam dat zij uitgewerkt hebben met waterverf. Vlakverdeling en kleur was belangrijk om aan te werken. Een islamitische tegel uitgewerkt met papier.
Hofcultuur – de kasteelheren waren de opdrachtgevers voor kunstenaars. De kastelen waren voorzien van geweven behang, gobelins. De kinderen hebben leren weven.
De burgerij – De Gouden Eeuw en Rembrandt van Rijn. De kinderen hebben door middel van een speciale techniek met acrylverf hun eigen portret van Rembrand van Rijn geschilderd.

Textiel en keramiek
Bij deze lessenserie hebben de kinderen gewerkt met twee materialen. Ze hebben les gekregen hoe om te gaan met klei. Hoe maak je bijvoorbeeld een holle vorm? De uiteindelijke resultaten zijn afgewerkt met glazuur. Met de textiel lessen hebben de kinderen een enveloppe tasje ofwel clutch gemaakt van vilt. Hoe maak je van wol stof? Andere stof met de hand met kleine steekjes vastnaaien aan de binnenkant van het tasje. Drukknoopjes en hun eigen gemaakte knopen er op bevestigen en klaar is hun zelfgemaakte clutch.

Schoolproject

Kunstproject Duurzaamheid
Een schoolproject waarbij we vier disciplines (fotografie, beeld (ik), dans en muziek) gecombineerd hebben en gezamelijk uitgevoerd. Ik maakte het tot een geheel en presenteerde het.