Labyrinth of the Senses

Changeable Art in de bubble TOUCH
Contact, aanraking en voelen staan centraal in combinatie met het aanbieden van een stilte moment, een stilteplek temidden van al het stadse rumoer. Performer Jos Rosier legt geblindoekt een arm met open handpalm op tafel, een uitnodigend gebaar naar de bezoeker. Maken we wel of niet contact, hoe lang willen we contact?
De bezoeker wordt geprikkeld om de ruimte te betreden door een zacht gordijn van Changeable Art overlopend op een groot Changeable Art tapijt. Je ervaart allerlei verschillende structuren gemaakt van wol,  geweven, uitsteken, bobbels gepuncht, gesponnen vezels en vilt in de kleuren beige, wit met een vleugje roze en zilvergrijs. Een warme, vriendelijke en uitnodigende bubble gemaakt voor contact.

Maakproces

CitySenses
Een plek waar zintuiglijke beleving en reflectie centraal staan. Tijdens het UITfestival Almere wordt in september het ‘Labyrint of the Senses’ geopend. Een spectaculair belevingslandschap waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel wordt verbonden met je zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid. Nergens is er een plek waar expliciet aandacht gegeven wordt aan de rol van onze zintuigen in de keuzes die we maken.

Je ziet bij CitySenses de menselijke invloed op de ecologie en je gaat samen meta ndere bezoekers oplossingsrichtingen vinden voor de universele vraagstukken die voor ons liggen. In feite gaat ons project over waarnemen, de feitelijkheden ontdekken en de verleiding begrijpen. Door kunst te bombineren met wetenschap en spel, maken we onze exposities toegankelijk voor iedereen.

Het ‘Labyrinth of the Senses’ wordt een reizend doolhof en onderdeel van een teokomstig vrijetijdspark. Een plek waar je onze visie kunt proeven, voelen, kijken, ruiken en horen. Elk zintuig heeft zijn eigen bubble.